آخرین اخبار : 

 

مقدمه

یازدهمین کنگره تخصصی و پنجمین کنگره بین المللی استانداردهای تجهیزات پزشکی ومواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون با حمایت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انجمن کنترل عفونت و مجمع خیرین سلامت کشور و با همکاری معاونتهاي بهداشت ودرمان وتوسعه وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشكي- سازمان غذا و دارو- سازمان نظام پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی ایران-مركزتحقيقات بيماريهاي عفوني وگرمسيري- دفترمديريت بيمارستاني وتعالي خدمات باليني- مركزسلامت محيط وكار- مركز مديريت بيماريهای واگیر- دفتر نظارت و اعتبار بخشي امور درمان- دفتر توسعه منابع فیزیکی وامور عمرانی وزارت بهداشت– دفترارزيابي فناوري تدوين استاندارد وتعرفه سلامت- دانشگاه علوم پزشکی تهران- اداره کل استاندارد استان تهران – سازمان تامين اجتماعي- سازمان حفاظت محيط زيست- شهرداري تهران- پژوهشگاه استاندارد –سازمان جهانی استریل- سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران وآزمايشگاه مرجـع سلامت ، درتاريخ 29الي 30 آذرماه 1402به همراه جشنواره انتخاب آثار و تحقیقات برتر حوزه کنترل عفونت و کارگاههای تخصصی در مرکز همایشهای بین المللی رازی برگزار می گردد .

شعار کنگره عزم ملی برای ثبت و ارزیابی جامع عفونتهای بیمارستانی و ارتقاء کیفیت تجهیزات و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون در جهت افزایش ایمنی بیماران و کارکنان با اولویت بخشهای پرخطر وهدف کنگره یکپارچه سازی و هماهنگی بین کلیه دستگاهها و نهادهای مرتبط و فعال در حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون به منظور کاهش عفونتهای بیمارستانی ( عفونتهای اکتسابی ناشی از خدمات درمانی ) می باشد.

کنگره تخصصی که به معنای عام استانداردها و فرآیندهای مرتبط تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت در استریلیزاسیون را بررسی کند ، در کشور نداشتیم و کنگره های کنترل عفونت بیشتر بحث های مرتبط با محلول های ضـد عفونی کننده ، کشت های میـکروبی و موضوعات مرتبط در این حوزه را مورد بحث قرار می دادند و تجهیزات  پزشکی  و استانداردهای مرتبط را که در این زمینه وجود داشته و بسیار گسترده است را در نظر نمی گرفتند.

 در این کنگره کلیه تجهیزات و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون از جمله سیستم های استریل کننده و شوینده و ضدعفونی کننده در بخشهای استریلیزاسیون مرکزی – اتاقهای عمل – آزمایشگاه – دندانپزشکی – بخشهای ویژه- آندوسکوپی- سیستم های مرتبط با بی خطر سازی پسماند های عفونی در بیمارستان ها ،  محلول ها و مواد ضد عفونی کننده، سیستم های تصفیه و ضد عفونی هوا ، سیستم های تولید و انتقال گازهای طبی بویژه هوای مدیکال – البسه وتجهیزات یک بار مصرف- سیستم های موجود در لندری– بخش تصفیه فاضلاب ، و … مد نظر قرار می گیرد .

با همه پیشرفت هایی که در علم پزشکی اتفاق افتاده بیماری های عفونی هنوز هم از جمله خطرناک ترین بیماری های تهدید کننده جان بشر به شمار می آیند، به گونه ای که کنترل عفونت های بیمارستانی هم اکنون به یکی از دغدغه های اصلی مراکز درمانی تبدیل شده است. در این میان اهمیت استریل وسایل و تجهیزات پزشکی و استفاده صحیح از تجهیزات استریل کننده از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. مواردی چون ایمنی، عملکرد و کالیبره بودن دستگاه های استریل کننده در مراکز درمانی مواردی هستندکه در صورت عدم تحقق هر کدام، منجر به ایجاد عفونت در بیمار خواهند شد.

با توجه به پایش‌های صورت گرفته در زمینه عفونت‌های بیمارستانی،بیشترین علت انتقال عفونت‌ها  از طریق تجهیزات و پرسنل بیمارستان‌ها می باشد ،تجهیزات پزشکی مربوط به استریلیزاسیون علی رغم آنکه یکی از محورهای اصلی در

کنترل عفونت محسوب می شوند،  همواره مغفول مانده اند، متاسفانه به علت اینکه این تجهیزات اکثرا در دید اول درآمد زا نیستند ، ازدیدگاه مدیران در اولویت های بعدی قرار می گیرند،گاهی به راحتی بیمارستان دستگاه MRIچندمیلیارد تومانی ،خریداری میکند اما هنگام سرمایه گذاری در بخش استریلیزاسیون یک اتوکلاو 100 میلیون تومانی را به بهانه نداشتن بودجه از لیست خریدها خارج می کند.

تنوع تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت بسیار زیاد است که از جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

الف ) تجهیزات شوینده ،ضدعفونی کننده واستریل کننده وسایل و البسه در اتاقهای عمل، لندری، بخشهای استریلیزاسیون، آندوسکوپی، دندانپزشکی، آزمایشگاه و بخش های ویژه

ب) تجهیزات تولید و انتقال هوای مدیکال و تصفیه و ضدعفونی کننده هوا

ج) دستگاههای بیخطرساز پسماندهای عفونی (امحاء زباله های عفونی)

که تمام تجهیزات مذکور نیز به دو بخش مصرفی و غیر مصرفی تقسیم می گردند و البته نحوه ضدعفونی و استریل تجهیزات پزشکی موجود در بخش های استریل نیز جایگاه ویژه خود را دارد.

 منظور از استریلیزاسیون، کاهش میکروارگانیزم ها به میزان6Log10 است برای استریلیزاسیون تجهیزات پزشکی روش های فیزیکی و شیمیایی مختلفی وجود داردکه از آن جمله می توان به روش هایی چون بخار(گرمای مرطوب)،هوای داغ(گرمای خشک )، گاز و محلول فرمالدئید، گاز اتیلن اکساید و پلاسما و…اشاره کرد که هر یک از این روش ها دارای محدودیتها و مزایای خاص خود هستند.

 در حال حاضر نزدیک به سی درصد اتوکلاوهای بخشهای استریلیزاسیون مراکز بهداشتی درمانی گراویتی هستند ،که به هیچ عنوان قادر به استریلیزاسیون تمام موارد نیستند، اتوکلاو بخارگراویتی طبق استاندارد فقط می‌تواند اجسامی را که پوشش خارجی و فضای توخالی درونی نداشته باشند استریل کند.و تعداد زیادی از اتوکلاوهای پری وکیوم مستهلک و فاقد کارایی لازم می باشند. درتعداد زیادی از اتاقهای عمل، مطب ها و مراکز دندانپزشکی هنوز از فور یا اتوکلاو کلاس N   بجای اتوکلاو کلاس B استفاده می شود

استفاده از روشهای اتیلن اکساید و فرمالدئید بدلیل اثرات کارسینوژنیک باید تحت استانداردهای سخت گیرانه حفاظتی از دیدگاه پرسنل –بیمار و محیط زیست اجرا گردد وبدلیل شرایط سخت رعایت استانداردهای مذکور،در بعضی از کشورها بتدریج از لیست دستگاههای استریلیزاسیون خارج می شوند و روش پلاسما جایگزینی مناسب برای دستگاههایLow Temperature Sterilizer ذکر شده می باشد . متاسفانه درصد بالایی از دستگاههای اتوکلاو اتیلن اکساید مورد استفاده در مراکز غیر استاندارد بوده و با عنایت به اثر تائید شده کارسینوژن تجمعی اتیلن اکساید و بی بو و بی رنگ بودن و خطرات زیست محیطی این گاز، باید هرچه سریعتر از سیکل استفاده خارج شده و با استریلایزرهای دمای پائین ایمن از جمله اتوکلاوهای پلاسما جایگزین گردند

اگر اخیرا برای اهدای خون به سازمان انتقال خون مراجعه کرده باشید، در کمال تعجب متوجه می شوید که در کنار سوالاتی مثل ارتباطات جنسی، سفر به کشورها یا مناطق خاص (مثل تایلند، عراق،…) یا اعمال جراحی و دریافت خون

اهدایی،سوال جدیدی به لیست اضافه شده است تحت عنوان:آیا در چند ماه گذشته آندوسکوپی انجام داده اید!؟چرا انجام آندوسکوپی اینقدر پروسه پر ریسکی شناخته شده است ؟

وجود دستگاههای شوینده و ضدعفونی کننده اتوماتیک برای حفظ ایمنی پرسنلی که ابزار تیز و برنده عفونی را با دست می شویند وجلوگیری ازاصطهلاک ابزاری که قبل ازاستریل به خوبی پاکسازی(Clean)  نمی شوند ضروری می باشد.

وجود دستگاههای لگن شوی و یا خوردکن ظروف کاغذی مطابق با استاندارد برنامه ریزی و طراحی بیمارستان ایمن در تمام بخش های بستری بیمارستانها بخصوص در  بخش های ویژه –داخلی و عفونی ضروری است البته برای بیماری که در بخش جراحی بستری شده و Complete Bed Rest می باشد نیز نیازمند استفاده از این دستگاه هستیم.

دستگاههای اولتراسونیک کلینر برای تمام CSSD ها و مراکز دندانپزشکی و آندوسکوپی ضروری هستند. حداقل ظرفیت مورد نیاز در CSSD ها 20 لیتر و محدوده فرکانس 40 کیلو هرتز است . این امر برای اطمینان از جرم گیری و تمیز شدن مناسب ابزار دارای خلل و فرج و فضای خالی درونی  از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

متاسفانه درصد زیادی اندیکاتورهایی که در بازار استفاده می‌شوند فاقد استانداردهای اختصاصی اندیکاتورهاهستند ، در

رابطه با نشانگرهای شیمیایی استاندارد اختصاصی ایزو 11140  وجود دارد که نشانگرهای شیمیایی را به شش کلاس طبقه بندی می کند ودررابطه با نشانگرهای بیولوژیک مطابق با استاندارد ایزو 11138 جهت هر نوع استریلیزاسیون نشانگر خاص آن وجود دارد . ارائه تائیدیه معتبر از مراجع ذیصلاح بین المللی در مورد انطباق با این استانداردها بسیار حائز اهمیت است و خوداظهاری کمپانی سازنده قابل قبول نیست.

در حال حاضر مشکلات زیادی در بخش (CSSD(Central Sterilization Service Department  بیمارستان های کشور که درچک لیست های جدید جایگزینCentral Sterilization Room) CSR )گردیده وجود دارد. اکثر بخش های استریلیزاسیون در زیر زمین بیمارستانها و در محلی نامناسب بوده و بعضی ازپرسنلی که در آن جا فعال هستند پرسنل تبعیدی و شاید غیر متخصصی هستند که در آن مراکز حضوردارند چهار محور تجهیزات پزشکی ،فضای فیزیکی ،فرآیندها و نیروی انسانی باید در بهسازی این بخشها مدنظر قرار گیرد.

هنوز مبحث آموزش پرسنل CSSD الزامی نیست که پیشنهاد ما درکمیته های مرتبط در وزارت بهداشت اجرای برنامه های آموزشی حداقل 15 روزه می باشد همانگونه که یک پرستار ICU باید دوره های آموزشی اجباری را طی کند. این وظیفه وزارت بهداشت است که پس از تدوین سرفصلها و مواد آموزشی مرتبط با تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون و الزامی نمودن این دوره ها، یک نهاد دانشگاهی یاNGO  ها و شرکتهای خصوصی واجد شرایط را مسئول برگزاری این دوره ها کند. البته  در همین راستا دوره‌ای تحت عنوان کاردان فنی تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون  دردانشگاه جامع علمی کاربردی تدوین و راه اندازی شده است.

مشکلات مرتبط با تجهیزات تولید و انتقال و تامین هوای فشرده و تصفیه و تهویه هوا در بیمارستانها  فاقد استانداردهای مرتبط با هوای مدیکال می باشند در تحقیق به عمل آمده غلظت گازهای بیهوشی در بسیاری از اتاق های عمل بیش از

حد مجاز می باشند.سیلندرهای اکسیژن در بسیاری مراکز بدلیل عدم نگهداری مناسب حاوی لجن سبز اکسیژن و منبعی برای ایجاد عفونت در بیماران می باشند.

در صد بالایی از تجهیزات بیخطرساز پسماندهای عفونی در بیمارستانها فاقد کارایی لازم بوده و بیشتر برای زمان بازدید بازرسین فعال بوده و علیرغم هزینه های بالای تعمیرات، درصد زیادی از پسماندهای عفونی بیمارستانها بیخطر نشده تحویل شهرداریها می گردند.همچنین فاقد استانداردهای ملی برای نظارت بر ساخت این تجهیزات هستیم.

در حوزه تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت دچار کمبود دستورالعمل و گاید لاین های اجرایی مناسب هستیم و در دو مرجع حوزه کنترل عفونت در وزارت بهداشت شامل کتاب راهنمای کشوری نظام مراقبت عفونتهای بیمارستانی تالیف مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت و کتابهای استانداردهای  اعتباربخشی حوزه کنترل عفونت از جمله کتابهای  استانداردهای  اعتباربخشی واحد هایCSSD–کنترل عفونت–مهندسی پزشکی–اتاق عمل–بهداشتمحیط–لندری و بخش های ویژه  تالیف مرکز نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت به نحو بسیار جزئی و گذرا به این تجهیزات پرداخته شده است، دستورالعمل اتوکلاو(تدوین اداره کل تجهیزات پزشکی بدون ابلاغ به دانشگاهها) و دستورالعمل کنترل عفونت در دندانپزشکی از دیگر دستورالعمل های این حوزه می باشند.البته تجدید نظرکتاب راهنمای کشوری نظام مراقبت عفونتهای بیمارستانی در حال تدوین نهایی می باشد.

چند سال گذشته در محور اورژانس های مراکز اتفاق نظری در وزارت بهداشت ایجادشده و درجه ارزشیابی اورژانس به عنوان محور اصلی انتخاب گردید و بنابراین درجه ارزشیابی بیمارستان نمی توانست بالاتر از اورژانس قرار گیرد و این موضوع باعث گردید اورژانس ها تقویت بسیارخوبی داشته باشند. حوزه‌ی کنترل عفونت بویژه تجهیزات و فرآیندها باید به عنوان Red point در اعتباربخشی بیمارستانها در نظر گرفته شده و اگر بیمارستانی این شرایط را به خوبی اجرا نکند اصلاَ آن بیمارستان اعتباربخشی نگردد. یعنی نگوئیم که مثلاَ از 20000 امتیاز بیمارستان، 500 امتیاز به عفونت بیمارستانی می‌دهیم و مدیریت بیمارستان بگوید من به جای اینکه 500 امتیاز از عفونت بیمارستان بیاورم میروم از ساختمان وآسانسور این امتیاز را می‌گیرم و نیازی به بخش کنترل عفونتهای بیمارستانی ندارم. لذا لازم است این بحث اجرایی شود و اگر بیمارستانی از 500 امتیاز این بخش مثلا” 400امتیاز را نگیرد اصلاَ آن بیمارستان اعتباربخشی نشود.

طرح بیمارستانهای دوستدار ایمنی نیز به عنوان پایلوت سازمان بهداشت جهانی ابتدا در 10 بیمارستان اجرا شد و در حال حاضر تعداد زیادی بیمارستانpatient safety friendly hospital داریم. یکی از مباحث اصلی و قلب این

مدلها هم در حاکمیت بالینی وهم در اعتبار بخشی بحث عفونت‌ها و کنترل عفونت‌هاست.ولی در این استانداردهای ملی نیز جایگاه اهمیت تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت بسیار ضعیف بوده و نیازمند تجدید نظر می باشد کنترل عفونت دغدغه رئیس بیمارستان نیست، لذا leadership باید در این حوزه ورود کند. حداقل در بیمارستانهای آموزشی، یک تیم آموزش دیده تحلیل وقایع باید داشته باشیم.

عفونت‌هاي بيمارستاني از چند جنبه حائز اهميت مي‌باشند :

– مرگ و مير و ناخوشي بيماران

– افزايش طول مدت بستري بيماران در بيمارستان

– افزايش هزينه هاي ناشي از طولاني شدن اقامت بيماران، اقدامات تشخيصي و درماني

بررسي‌ها از سال 1970 تا 1975 ميلادي نشان داده اند كه در آمريكا به ازاي هر 100 مورد پذيرش بيمارستاني، 7/5 مورد عفونت بيمارستاني رخ مي‌دهد و لذا ساليانه حداقل 1/2 ميليون عفونت بيمارستاني در آن كشور اتفاق مي‌افتد و به نظر مي‌رسد در تمام نقاط دنيا موارد عفونت بيمارستاني حداقل به همين اندازه با اهميت باشد.

عفونتهای بیمارستانی همزمان با گسترش بیمارستانها همواره یکی از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی بوده و با افزایش مدت اقامت بیمار در بیمارستان موجب ابتلاء و مرگ و میر ناشی از این عفونتها شده و در نتیجه هزینه های بیمارستانی را به شدت افزایش می دهد.

عفونتهای بیمارستانی روز به روز اهمیت بیشتری یافته و نظام سلامت کشورها را به چالش جدی فرا می خوانند، افزایش بیمارستانها، ظهور بیماریهای بازپدید و نوپدید،افزایش روزافزون مقاومتهای میکروبی و نیاز به خدمات متنوع پزشکی بروز عفونتهای ناشی از خدمات درمانی ((Health care-Associated Infection را اجتناب ناپذیر می سازد.

در متون پزشکی گاهی این عفونتها را عفونتهای اکتسابی از بیمارستان (HAI) Hospital Acquired infection می نامند،اما اصطلاح رایج آن عفونتهای نوزوکومیال)  Nosocomial Infection) می باشد.

اصطلاحNosocomial از کلمات یونانیNosos (بیماری ) و Komeion (مواظبت ) منشاء می گیرد.

اخیرا” سازمان بهداشت جهانی تعریف جامع تری از این عفونتها ارائه کرده و آنها را عفونتهای ناشی از مراقبتهای بهداشتی ((Health care-Associated Infection می خواندوشعارمراقبت سالم ترمراقبت تمیز است     (Clean Care is safer care) را مطرح کرده است .

در کشورهای پیشرفته که وضعیت بهداشتی  ودرمانی آن‌ها به مراتب بهتر  است،  آمار عفونت های بیمارستانی چیزی نزدیک به 5% می باشد ، در حالی که در کشور ما ، مطابق ادعای برخی بیمارستانهایا  اصلا عفونت بیمارستانی وجود ندارد و یا حدود 1% است.در صورتی که پیش بینی میشود رقم واقعی نزدیک به  15% باشد. یعنی از هر7 بیماریک بیمار به عفونت بیمارستانی مبتلا شود که این امر هزینه های  بسیار سنگینی ، برای کشور دربردارد. میزان مصرف آنتی بیوتیک ها در کشوربسیار سنگین است و مشکل مقاومت میکروبی روزبروز بیشتر نمایان می شود  که هزینه آن از سبد بهداشت ودرمان پرداخت شده و نیاز به بازنگری دارد. نسل سوم سفالوسپورين‌ها و حتي پني‌سيلين‌ها پاسخگوي درمان عفونت‌ها نيستند.براساس آمارها مصرف آنتي‌بيوتيک در ايران معادل مصرف آنتی‌بیوتیک در تمام اروپاست. ميزان مصرف آنتي‌بيوتيک در سال 1390 از نظر ريالي 6500 ميليارد ريال بوده و در سال 91 این رقم هشت هزار ميليارد ريال است این در حالی است که 80 درصد عفونتهاي بیمارستاني با اقداماتي قابل پيشگيري است. شعار سازمان بهداشت جهانی طی 10 سال دو بار در خصوص عفونت های بیمارستانی بوده و این مسئله نشان از اهمیت موضوع دارد.

در حال حاضر آمار و مستندات واقعی در مورد میزان عفونت های بیمارستانی  در کشور وجود ندارد. چرا که اکثر بیمارانی که در بیمارستان‌ها به عفونت‌های بیمارستانی مبتلا می‌شوند، بعد از ترخیص از بیمارستان برای درمان، به مطبها ومراکز دیگر مراجعه میکنند، لذا پیگیری و ثبت آمار واقعی در این خصوص کافی نیست.

 درکشور انگلستان دراثرعفونتهای بیمارستانی 5000 نفر در سال میمیرند و این نزدیک به یک بیلیون پوند در سال به سیستم بهداشتی کشور هزینه تحمیل می کند،از هر12 نفر که به بیمارستان مراجعه می کنند یک نفر به عفونت بیمارستانی مبتلا  میگردد.در امریکا تعداد مرگ بدلیل عفونت بیمارستانی 77000 در سال و تعداد بیماران آلوده شده 5

درصد از کل بیماران است یعنی ازهر20 نفر که به بیمارستان مراجعه می کنند 1 نفر به عفونت بیمارستانی مبتلا میگردد، با توجه به وقوع دو میلیون مورد عفونت بیمارستانی در سال در کشور امریکا بدیهی است که این میزان در کشورهای در حال توسعه قابل توجه می باشد.میانگین تعداد روزهای اضافی که بیماران بدلیل عفونتهای بیمارستانی در آمریکا بستری بوده اند چهار روز می باشدو در سال هزینه مازاد چهار و نیم میلیارد دلار است. اگر هر روز يك هواپيماي بويينگ 747 سقوط مي كرد و هر 500 سرنشين آن جان خود را از دست مي دادند، احتمالا شورشي در سطح ملي صورت مي گرفت تا وضعيت امنيت هواپيماها روشن شود. تقريبا همين تعداد انسان هر روز در آمريكا به خاطر اتفاقات پزشكي جان خود را از دست مي دهند. بسياري از اين اتفاقات مانند عفونت ها و داروهاي اشتباه، به سادگي قابل پيش گيري هستند.

بر‌اساس مطالعات و بررسي‌هاي پراكنده‌اي که در مراكز دانشگاهي و بيمارستان‌های ایران انجام شده‌است، ميزان بروز عفونت‌هاي بيمارستاني در ایران در حدود 15-10 درصد تخمين زده مي‌شود. با این حساب در صورتی که در کشور ما 110,000 تخت بستری وجود داشته باشد، اگر میزان بستری شدن سالانه جمعیت 93 در هزار نفر باشد[بر‌اساس استانداردها] در صورتی‌که جمعیت کشور را 70 میلیون نفر فرض کنیم، در هر سال حدود 6 میلیون و 300 هزار بیمار بستری می‌شوند. اگرمیزان شیوع عفونت بیمارستانی در ایران10 درصد باشد، سالانه حداقل 600,000 مورد عفونت بیمارستانی اتفاق می‌افتد و اگر میزان مرگ مبتلایان به عفونت‌های بیمارستانی حداقل 10% باشد، 60 هزار مرگ رخ می دهد؛ البته این عدد تنها یک تخمین است و متأسفانه آمار درستی وجود ندارد.

هدف  از برگزاری این کنگره به عنوان حلقه اتصال میان تمام نهاد ها و ارگان هایی است که در این حوزه فعال هستند ، دوستانی که در گروه صف کنترل عفونت درمراکز درمانی و بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی حضور داشته و نظرات ارزشمندی دارند ، همچنین شرکت هایی که در حوزه مشاوره ، تولید و واردات تجهیزات و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون فعالیت دارند ، حلقه های مختلفی هستند که باید در کنار هم قرار گیرند . می خواهیم در این کنگره نظرات را به هم نزدیک نماییم و با تشکیل کمیته های تخصصی از نمایندگان تمام نهادهای مذکور به راهکارهای اجرایی مناسب برای ارتقاء این حوزه برسیم. اعتقاد بر این است که دراین حوزه چه از نظر بودجه ، چه از نظر فرآیندها و چه از نظر اهرم های نظارتی ارزشیابی و اعتبار بخشی که درمراکز وجود دارد ، باید همه ارگان ها با هم هماهنگ باشند تا بتوانیم در جهت رفع مشکلات ، گامهای اساسی برداریم .

شعار کنگره عزم ملی جهت شکل گیری نظام یکپارچه پیشگیری وکنترل عفونت وهمسویی اجزاء سیستم باارتقاء فرآیندها و بهبود کیفیت تجهیزات وموادحوزه کنترل عفونت درجهت افزایش ایمنی بیماران وکارکنان با اولویت بخشهای پرخطر   و هدف کنگره یکپارچه سازی و هماهنگی بین کلیه دستگاهها و نهادهای مرتبط و فعال در حوزه  پیشگیری و کنترل عفونت به منظور کاهش عفونتهای ناشی از مراقبت/خدمات سلامت می باشد.

این کنگره برای پزشکان عمومی و متخصصین مرتبط ازجمله متخصصین بیماریهای عفونی، آزمایشگاه ، دندانپزشکی، داروسازان ، گروه های پرستاری و مامائی،  کارشناسان و متخصصین مدیریت خدمات بهداشتی درمانی ، مهندسی پزشکی ، مهندسی بیمارستان، بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، کارشناسان بخشهای استریلیزاسیون و اتـاق عمل و اعضای کمیته های کنتـرل عفونت مراکز دارای  امتیاز بازآموزی است .